top of page
lucha_erasmusplus_portada.jpg

Font: Club Esporiu Lluita La Mina

ADiC és una de les 25 entitats catalanes que ha rebut finançament i que participarà en un dels projectes finançats per la Comissió Europea en el marc del programa Erasmus + Sport 2020 dins de l’acció Small Collaborative Partnership.

​

La Comissió Europea va iniciar l’any 2014 el programa Erasmus + Sport , amb el triple objectiu d’abordar amenaces transfrontereres per a la integritats de l’esport, promoure i donar suport a la bona governança en l’esport, així com promoure el voluntariat, la inclusió social, la igualtat d’oportunitats i la consciència de la importància de l’activitat física com a millora de la salut a través de l’increment de la participació i la igualtat d’accés a l’esport per a tothom.

​

ADiC formarà part durant el  2021 del consorci d’organitzacions que desenvolupa el projecte One More Chance (OMC), liderat i coordinat pel Club Lluita La Mina (Catalunya) i del qual també formen part el Centro Internazionale per la Promozione Dell’educazione e lo Svillupo (CEIPES, Itàlia) i Infinity (Grècia).

L’objectiu principal del projecte és la implementació d’experiències esportives positives per fomentar la participació de joves refugiats en clubs esportius i sistematitzar l’experiència perquè serveixi de guia en la implementació de polítiques públiques d’integració de joves refugiats en els clubs esportius dels països d’acollida de la Unió Europea.

​

ADiC liderarà dues de les fases del projecte, en una primera fase serà la responsable de la identificació de bones pràctiques i del disseny i definició d’un model i una metodologia per treballar amb els participants del projecte. Aquest disseny es farà  en un primer moment a través de la investigació acadèmica i la recerca d’altres experiències, realitzant un mapa i una diagnosi de bones pràctiques. Posteriorment, el model s’anirà construint a través de la pròpia experiència dels entrenadors i joves participants en el projecte i en les activitats del Club Lluita La Mina.

lucha_erasmusplus_05.jpg

Font: Club Esporiu Lluita La Mina

lamina.jpg

Club Esporiu Lluita La Mina (Catalunya)

logoceipes_new-e1576187523295.png

CEIPES (Itàlia)

infinity group.png

Infinity (Grècia)

lucha_erasmusplus_03.jpg

Font: Club Esporiu Lluita La Mina

En una segona fase, ADiC s’encarregarà d’acompanyar als entrenadors en la implementació del model i donar resposta a les necessitats que es van trobant per poder treballar els objectius que es plantegen. Durant aquesta mateixa fase, ADiC desenvoluparà tècniques d’investigació i avaluació per avaluar l’impacte de la implementació del model que es desenvoluparà.

​

Destacar que una de les innovacions del projecte és la creació d’un centre d’aprenentatge online que servirà de recolzament als entrenadors dels clubs dels diferents països que participen en el projecte.

Com a metodologia de treball del projecte destacar que ADiC treballarà en camp fent seguiment de la implementació del projecte i participarà en les reunions entre els socis de forma periòdica. El 5 de març es donarà el tret de sortida al projecte amb el “Kick off Meeting” que servirà per dibuixar les línies mestres del projecte, definir les necessitats a les quals donar resposta, consensuar un full de ruta entre totes les organitzacions i acordar els següents passos. Aquesta primera reunió estava prevista que fos a Itàlia, però la reunió presencial s’ha postposat a causa de la situació d’emergència sanitària provocada per la COVID-19 i es realitzarà de forma online. Està previst que es faci una trobada de seguiment a Grècia a l’octubre de 2021 i una conferència final el juny de 2021 a Barcelona per presentar l’experiència i les conclusions finals del projecte a institucions i organitzacions europees, estatals i locals.

​

Durant el 2020 es desenvoluparà la web del projecte on s’informarà de com avança el projecte i on es podrà trobar material d’interès per institucions i organitzacions interessades.

lucha_erasmusplus_01.jpg

Font: Club Esporiu Lluita La Mina

Repercussió

ERASMUS plus.jpg

22 / 10 / 2020

esport.gencat.cat

25 entitats catalanes reben finançament de la Comissió Europea per participar en 24 projectes en el marc del programa Erasmus+ Sport 2020

Un total de 25 entitats catalanes rebran finançament la Comissió Europea per prendre part en 24 projectes, ja sigui liderant-los o com a participants, en el marc del programa Erasmus+ Sport 2020, el programa comunitari d’educació, formació, joventut i esport que pretén augmentar les capacitats i l’ocupabilitat dels alumnes, així com modernitzar l’educació, la formació i el treball juvenil.

bottom of page